Angst en paniek

Hoofdbaas module 2

"Angst is een emotie die je waarschuwt voor gevaar."

Uitleg module

Iedereen heeft wel eens te maken met angstige gedachten. Zonder de praktische kanten van angst kunnen wij niet overleven in deze wereld. Denk hierbij aan het oversteken van een drukke weg, niet een brandend huis in lopen of een presentatie geven voor een grote groep mensen. Angst is een emotie die je waarschuwt voor gevaar. Hierdoor gaat jouw lichaam in een overlevingsstand. Hij gaat jou klaar maken om te vluchten of te vechten. In een minder gunstig geval is de ervaring zo overweldigend dat je bevriest en hierdoor vast komt te zitten in jezelf. Angst en paniek heeft ook een positieve functie: het zorgt voor alertheid en extreme focus. In de periode 2011 – 2018 is het aantal mensen met angststoornissen dat bekend is bij de huisartsen met ongeveer de helft gestegen in Nederland (Volksgezondheidszorg, 2018). Dit voor zowel mannen als vrouwen. In de categorie 18 – 24 jaar heeft 11,7% last van een angststoornis (Nederlands jeugdinstituut, 2019). In deze module gaan we samen kijken naar jouw angstige gedachten en/of paniekaanvallen. Wij van Hoofdbaas werken met een methode waarbij je sneller uit deze angstcirkel kan stappen en de angst en paniek niet je leven overnemen. 

Meer modules

Bij een burn-out heb je het gevoel dat je bent opgebrand. In deze module bieden we inzichten voor gedragsverandering.

Wat is een tegenslag? In deze module gaan we kijken naar de beste methode om met jouw tegenslag om te gaan.

Dankbaarheid kan bijdragen aan een constant aanwezig geluksgevoel. Het oefenen met dankbaarheid kan ons gezonder, gelukkiger en socialer maken.
Vergeving is een innerlijke schoonmaak. In deze module duiken we dieper in de verschillende manieren van vergeving.
Je eenzaam voelen is een ervaring die voor iedereen anders is. In deze module focussen we ons op betere sociale communicatieve vaardigheden.
Aandacht besteden aan een gezond lichaam is ook belangrijk voor je mentale gezondheid. In deze module gaan we eens goed kijken naar jouw levensstijl.

De hele dag door ontstaan er in ons hoofd allerlei gedachten. In deze module kijken we naar behulpzame en minder behulpzame gedachten.

Hoofdbaas coaching

Herken jij je in één of meerdere van onze modules? Start dan hier jouw op maat gemaakte coachtraject!

Hoofdbaas downloads voor jou!

Wij hebben gratis downloads die jou kunnen helpen.