Dankbaarheid

Hoofdbaas module 5

"Dankbaarheid kan bijdragen aan een constant aanwezig geluksgevoel"

Uitleg module

Denk je bij ‘dankbaarheid’ aan “zweverig” of “soft”. Dankbaarheid kan bijdragen aan een constant aanwezig geluksgevoel. Het oefenen met dankbaarheid kan ons gezonder, gelukkiger en socialer maken, dit komt uit onderzoek van Jans-Beken, (2018). Een grote valkuil kan zijn dat we steeds bezig zijn om onszelf te verbeteren. Het kan altijd beter, het kan altijd meer, het is nooit genoeg en het kan altijd efficiënter. We beginnen door te slaan in het altijd meer willen, een mooier en completer CV maken over onze eigen B.V. Ik. We moeten in ons privéleven gezond eten, lekker eten, sporten, alle series kijken, boeken lezen, originele en verre reizen maken, op sociale media onze perfecte zelf neerzetten, het meeste uit het leven halen en de beste versie van onszelf worden en laten zien. Het bereiken van succes, meer geld en meer bezittingen zorgt voor een kort geluksgevoel. We wennen snel aan situaties waardoor we weer op zoek moeten naar meer, de nieuwe kick. Het begint een beetje op een wedstrijd te lijken met de ander, met jezelf en voor je het weet ben je verslaafd aan je eigen succes. In deze module gaan we kijken hoe we meer naar dankbaarheid kunnen toe bewegen met gerichte oefeningen voor een langdurig geluksgevoel. 

Meer modules

Vergeving is een innerlijke schoonmaak. In deze module duiken we dieper in de verschillende manieren van vergeving.
Je eenzaam voelen is een ervaring die voor iedereen anders is. In deze module focussen we ons op betere sociale communicatieve vaardigheden.
Aandacht besteden aan een gezond lichaam is ook belangrijk voor je mentale gezondheid. In deze module gaan we eens goed kijken naar jouw levensstijl.

De hele dag door ontstaan er in ons hoofd allerlei gedachten. In deze module kijken we naar behulpzame en minder behulpzame gedachten.

Iedereen heeft wel eens te maken met angstige gedachten en soms zelfs met paniekaanvallen. In deze module leer je sneller uit de angstcirkel te stappen.

Bij een burn-out heb je het gevoel dat je bent opgebrand. In deze module bieden we inzichten voor gedragsverandering.

Wat is een tegenslag? In deze module gaan we kijken naar de beste methode om met jouw tegenslag om te gaan.

Hoofdbaas coaching

Herken jij je in één of meerdere van onze modules? Start dan hier jouw op maat gemaakte coachtraject!

Hoofdbaas downloads voor jou!

Wij hebben gratis downloads die jou kunnen helpen.