Drukte in je hoofd

Hoofdbaas module 1

"Een continue stroom aan gedachtes"

Uitleg module

De hele dag door ontstaan er in ons hoofd allerlei gedachten. Zowel op de voorgrond als op de achtergrond. Je kunt ook wel zeggen: we zijn constant aan het denken. Veel van deze gedachten zijn herhalend en negatief. De eerste neiging die we meestal hebben is om de gedachten en de drukte in ons hoofd te negeren en onszelf af te leiden. Hiervoor gebruiken we bijvoorbeeld social media, drank of drugs. Als dat niet werkt, vechten we tegen ze, we proberen ze te onderdrukken. ‘’Ik mag hier niet aan denken’ of ‘Ik mag hier niet ‘weer’ aan denken’’. Dit zorgt er vaak alleen maar voor dat de vicieuze cirkel van gedachten erger wordt. Schrik niet, onderzoek van de Amerikaanse psycholoog Timothy Brown heeft aangetoond dat mensen per dag gemiddeld 40.000 gedachten hebben te verwerken. En, nog belangrijker, minimaal 70% van die gedachten zijn negatief. Omgerekend betekent dit dat je per dag minimaal 28.000 negatieve gedachten om je oren krijgt. Gedachten over dingen waar je bang voor bent, waar je somber over voelt en waar je voor moet oppassen, (Gijs Jansen, 2007). In deze module gaan we samen kijken hoe je van angstige en paniekerige gedachten naar meer vertrouwen kunt gaan. Maar belangrijker nog; gedachten weer zien als gedachten en geen feiten. 

Meer modules

Iedereen heeft wel eens te maken met angstige gedachten en soms zelfs met paniekaanvallen. In deze module leer je sneller uit de angstcirkel te stappen.
Bij een burn-out heb je het gevoel dat je bent opgebrand. In deze module bieden we inzichten voor gedragsverandering.

Wat is een tegenslag? In deze module gaan we kijken naar de beste methode om met jouw tegenslag om te gaan.

Dankbaarheid kan bijdragen aan een constant aanwezig geluksgevoel. Het oefenen met dankbaarheid kan ons gezonder, gelukkiger en socialer maken.
Vergeving is een innerlijke schoonmaak. In deze module duiken we dieper in de verschillende manieren van vergeving.
Je eenzaam voelen is een ervaring die voor iedereen anders is. In deze module focussen we ons op betere sociale communicatieve vaardigheden.
Aandacht besteden aan een gezond lichaam is ook belangrijk voor je mentale gezondheid. In deze module gaan we eens goed kijken naar jouw levensstijl.

Video uitleg
module

Hoofdbaas coaching

Herken jij je in één of meerdere van onze modules? Start dan hier jouw op maat gemaakte coachtraject!

Hoofdbaas downloads voor jou!

Wij hebben gratis downloads die jou kunnen helpen.