Eenzaamheid en sociale media

Hoofdbaas module 7

"Je eenzaam voelen is een ervaring die voor iedereen anders is"

Uitleg module

Je eenzaam voelen is een ervaring die voor iedereen anders is. Dat betekent dat als jij je eenzaam voelt, je dit ook bent. Veel mensen denken dat wanneer je eenzaam bent, je bijvoorbeeld geen sociale vaardigheden of vrienden hebt. Dit blijkt dus niet helemaal waar te zijn. Iedereen kan zich wel eens eenzaam voelen of langere tijd eenzaam zijn. Dit heeft niets te maken met je baan, bekendheid, status, uiterlijk, communicatieve vaardigheden of een energieke persoonlijkheid. Je kunt bijvoorbeeld een druk sociaal leven en veel sociaal contact hebben, maar je niet echt begrepen voelen.  Wij van Hoofdbaas focussen ons op betere sociale communicatieve vaardigheden. Eenzaamheid is bijvoorbeeld tegen te gaan door contact te maken met andere mensen (Mindkorrelatie, 2020) en onderzoek (Penn State University, 2018). Het klinkt simpel, maar we zien dat veel mensen moeite hebben met communicatie en het daarom lastig vinden om contact te leggen. Dit kan bijdragen aan het gevoel van eenzaamheid.

Meer modules

Aandacht besteden aan een gezond lichaam is ook belangrijk voor je mentale gezondheid. In deze module gaan we eens goed kijken naar jouw levensstijl.

De hele dag door ontstaan er in ons hoofd allerlei gedachten. In deze module kijken we naar behulpzame en minder behulpzame gedachten.

Iedereen heeft wel eens te maken met angstige gedachten en soms zelfs met paniekaanvallen. In deze module leer je sneller uit de angstcirkel te stappen.

Bij een burn-out heb je het gevoel dat je bent opgebrand. In deze module bieden we inzichten voor gedragsverandering.

Wat is een tegenslag? In deze module gaan we kijken naar de beste methode om met jouw tegenslag om te gaan.

Dankbaarheid kan bijdragen aan een constant aanwezig geluksgevoel. Het oefenen met dankbaarheid kan ons gezonder, gelukkiger en socialer maken.
Vergeving is een innerlijke schoonmaak. In deze module duiken we dieper in de verschillende manieren van vergeving.

Hoofdbaas coaching

Herken jij je in één of meerdere van onze modules? Start dan hier jouw op maat gemaakte coachtraject!

Hoofdbaas downloads voor jou!

Wij hebben gratis downloads die jou kunnen helpen.