Tegenslag

Hoofdbaas module 4

"Groot of klein, iedereen ervaart een tegenslag op zijn eigen manier"

Uitleg module

Wat is een tegenslag? Wat de één ziet als tegenslag wil nog niet zeggen dat de ander dat ook zo ervaart. Tegenslag is dus subjectief. Wat de één ziet als pech, ziet de ander juist als leermoment. De één staat met zijn hoofd te schudden als de brug vlak voor hem omhoog gaat; waarom heb ik ook altijd pech? De ander denkt; mooi dat kan ik even snel mijn favoriete nummer opzoeken. Hoe jij tegenslag ervaart heeft dus te maken met hoeveel waarde jij zelf aan de situatie toekent. De waarde die jij zelf aan de situatie geeft bepaalt dus ook hoe je je erover voelt en hoe jij ermee omgaat. Groot of klein, iedereen ervaart een tegenslag op zijn eigen manier. En hierdoor zijn er ook verschillende manieren hoe je met een tegenslag om kunt gaan.

Hieronder een aantal vormen van tegenslagen; 

  • Je ouders gaan scheiden;
  • Een belangrijk persoon in je leven overlijdt;
  • Je wordt overspannen of krijgt een burn-out;
  • Een dreigend faillissement van je bedrijf; 
  • Je wordt ontslagen door je werkgever;
  • Studiekeuzestress of je huidige studie wil niet helemaal lukken;
  • Zelf of iemand in je omgeving krijgt te maken met ziekte.

Uiteraard zijn er nog veel meer tegenslagen te noemen. In deze module gaan we kijken naar de beste methode om met jouw tegenslag om te gaan. 

Meer modules

Dankbaarheid kan bijdragen aan een constant aanwezig geluksgevoel. Het oefenen met dankbaarheid kan ons gezonder, gelukkiger en socialer maken.
Vergeving is een innerlijke schoonmaak. In deze module duiken we dieper in de verschillende manieren van vergeving.
Je eenzaam voelen is een ervaring die voor iedereen anders is. In deze module focussen we ons op betere sociale communicatieve vaardigheden.
Aandacht besteden aan een gezond lichaam is ook belangrijk voor je mentale gezondheid. In deze module gaan we eens goed kijken naar jouw levensstijl.

De hele dag door ontstaan er in ons hoofd allerlei gedachten. In deze module kijken we naar behulpzame en minder behulpzame gedachten.

Iedereen heeft wel eens te maken met angstige gedachten en soms zelfs met paniekaanvallen. In deze module leer je sneller uit de angstcirkel te stappen.

Bij een burn-out heb je het gevoel dat je bent opgebrand. In deze module bieden we inzichten voor gedragsverandering.

Hoofdbaas coaching

Herken jij je in één of meerdere van onze modules? Start dan hier jouw op maat gemaakte coachtraject!

Hoofdbaas downloads voor jou!

Wij hebben gratis downloads die jou kunnen helpen.