Vergeving en zelfvergeving

Hoofdbaas module 6

"We slepen vaak oude pijn, verhalen en schuld met ons mee gedurende ons leven."

Uitleg module

Het eerste wat bij de meeste mensen opkomt als je het over vergeving hebt is een excuses aanvaarden of aanbieden: zand erover – vergeten en vergeven. Of de andere kant op: ik dien sorry te zeggen voor iets wat ik heb gedaan. Zoals wij naar vergeven kijken, is: het loslaten van alle hoop op een beter verleden. We slepen vaak oude pijn, verhalen en schuld met ons mee gedurende ons leven. Door een training van Willem Glaudemans, expert op het gebied vergeving, hebben wij zelf ervaren dat vergeving eigenlijk best eenvoudig is en zeer effectief. Vergeving is dus een innerlijke schoonmaak. Je doet dit uit liefde voor jezelf. Je hebt dus de ander, de ‘dader’, niet nodig om te vergeven. Dit is uiteindelijk de grote misvatting over vergeven: dat het over de ander gaat, maar nee, het gaat over jou. Je doet het dus voor jezelf. Je hoeft niet te wachten tot de ander zijn excuses aanbiedt. In deze module duiken we dieper in de verschillende manieren van vergeving. Wij gebruiken de methodiek van Willem Glaudemans die voor meer rust kan zorgen en verlichtend werkt. We zijn beide in training geweest bij Willem om deze methodiek zelf te ervaren en het te leren toepassen. Deze benadering is voor velen toepasbaar en effectief.

Meer modules

Je eenzaam voelen is een ervaring die voor iedereen anders is. In deze module focussen we ons op betere sociale communicatieve vaardigheden.
Aandacht besteden aan een gezond lichaam is ook belangrijk voor je mentale gezondheid. In deze module gaan we eens goed kijken naar jouw levensstijl.

De hele dag door ontstaan er in ons hoofd allerlei gedachten. In deze module kijken we naar behulpzame en minder behulpzame gedachten.

Iedereen heeft wel eens te maken met angstige gedachten en soms zelfs met paniekaanvallen. In deze module leer je sneller uit de angstcirkel te stappen.

Bij een burn-out heb je het gevoel dat je bent opgebrand. In deze module bieden we inzichten voor gedragsverandering.

Wat is een tegenslag? In deze module gaan we kijken naar de beste methode om met jouw tegenslag om te gaan.

Dankbaarheid kan bijdragen aan een constant aanwezig geluksgevoel. Het oefenen met dankbaarheid kan ons gezonder, gelukkiger en socialer maken.

Hoofdbaas coaching

Herken jij je in één of meerdere van onze modules? Start dan hier jouw op maat gemaakte coachtraject!

Hoofdbaas downloads voor jou!

Wij hebben gratis downloads die jou kunnen helpen.