Hoe een Angststoornis te Overwinnen?

hoe een angststoornis te overwinnen

Allereerst moet je weten dat herstellen van een angststoornis mogelijk is. Mensen die aan angststoornissen lijden, blijven in ellende leven omdat ze niet begrijpen wat er met hen aan de hand is en wat te doen bij een paniek aanval? Inzicht in uw toestand en bereid zijn uzelf te helpen is de eerste en belangrijkste stap in het overwinnen van uw angst en ongerustheid. 

Benoem je Angst

Begin met te observeren of je je constant zorgen maakt of dat je angst toeneemt tijdens een bepaalde situatie zoals op hoogte of tijdens het vliegen, nieuwe mensen ontmoeten, alleen het huis uitlopen, alleen gelaten worden, enz. 

Wanneer je je angst noemt , is het gemakkelijker om het te overwinnen. Houd er ook rekening mee dat je misschien geen specifieke fobie of sociale angst hebt, maar een gegeneraliseerde angststoornis waarbij je constant zorgen kunt voelen en bang bent dat er iets ergs zal gebeuren als je stopt met je zorgen te maken. Met de juiste behandeling kunt u gegeneraliseerde angststoornis overwinnen.

Erken je angst

erken je angst en bezorgdheid

Sommige mensen verergeren hun toestand door te doen alsof alles in orde is, en als ze gewoon vermijden om naar enge plekken te gaan of zichzelf in uitdagende situaties te brengen, dan zullen de angstaanval of paniekaanvallen niet gebeuren en ze zullen op magische wijze beter worden. 

Nou, dat gebeurt niet. 

Erken dus je angst. Weet dat je niet alleen bent. Meer mensen dan je denkt hebben last van angst. Wanneer je je angst en angst erkent, is het gemakkelijker om ze te behandelen. 

Probeer je angst te begrijpen

Probeer je angst te begrijpen

Mensen die paniekaanvallen ervaren, weten meestal niet dat hun episode van intense zorgen door iets werd veroorzaakt. Dus om angstige gedachten te overwinnen en angstaanvallen te overwinnen, is het vereist dat je probeert je angst en de triggers ervan te begrijpen. 

Wordt het intenser wanneer u alleen uw huis uit moet, of wanneer u op een drukke plek bent met veel vreemden, of wanneer u op het podium of voor een aanzienlijk aantal mensen moet spreken, of wanneer u bevinden zich in een afgesloten ruimte? Of is het gewoon een constant gevoel van naderend onheil en een ononderbroken cyclus van constante zorgen?

Het is beter om deze dingen te observeren en dan hulp te zoeken bij een professional in de geestelijke gezondheidszorg en de online cursus angststoornis te volgen

Je Angst Rationaliseren

Als je het gevoel hebt dat je angst niet verlammend is en je nog steeds kunt proberen om zelf van je angststoornis af te komen, dan moet je jezelf blootstellen aan angstopwekkende situaties, je angst rationaliseren en dan manieren proberen om het te overwinnen. 

Rationaliseer je angst, maar zeg ook tegen jezelf dat je de controle hebt. De situatie is niet zo bedreigend als je angst je doet geloven. Zoek hulp als je wilt, en overwin de angst voor angst. 

Confronteer Wat je Angstig Maakt

Je denkt misschien dat het vermijden van angstige situaties is wat nodig is. Soms wel, maar je kunt je niet altijd onder een steen verstoppen en je angsten onder ogen zien. 

Dus jezelf blootstellen aan angstveroorzakende omstandigheden en confronteren wat je angstig maakt, is wat je moet proberen te doen. Het maakt vaak deel uit van het behandelplan, waarbij uw therapeut exposuretherapie gebruikt om u te helpen uw fobieën onder ogen te zien en te overwinnen. 

Doe alsof tot je het haalt

Doe alsof tot je het haalt

Als je je angstig voelt, geloof je dat iedereen langs je heen kan kijken en dat ze kunnen zien dat je nerveus bent. Dit wordt de transparantie-illusie genoemd. In werkelijkheid ben je niet zo transparant en kunnen mensen zelden precies zeggen of je nerveus bent of niet. 

Dus, strek je rug en schouders, til je hoofd hoog op en probeer vertrouwen in je houding te weerspiegelen. Wanneer je ondanks je angstige toestand goed werk levert, zul je geleidelijk leren dat je angst en angsten machteloos zijn voor je neus. Kortom, fake it till you make it is een van de beste tips voor het overwinnen van angst die we kunnen geven.

Mediteer op je angsten

Mediteer op je angsten

Meditatie laat alle negatieve energie die in je zit, ontsnappen aan je lichaam. Er wordt nu algemeen aangenomen dat diep ademhalen en bewuste meditatie je bloeddruk verlagen en spierspanning en stress verlichten. 

Dus ga op een rustige plek zitten en mediteer een paar minuten wanneer je je overweldigd voelt door angst en bezorgdheid.

Samenvattend

Een angststoornis kan ontstaan ​​als de symptomen van angst lange tijd onbehandeld blijven. Ongerechtvaardigde en overmatige zorgen, onregelmatige hartslag, overmatig zweten en misselijkheid zijn de meest voorkomende symptomen van chronische angst

Vroegtijdige interventie is vereist voor herstel. Uw zorgverlener zal therapie en medicatie verstrekken als de gekozen behandelingsmethode. 

Als je je afvraagt ​​hoe je angst overwint, dan zijn hier enkele dingen die je kunt doen: je angst rationaliseren, erkennen en begrijpen. Je moet ook mediteren en alle negatieve energie uitademen en jezelf bevrijden van obsessieve gedachten. Bovendien moet u weten dat niemand weet van uw angstige gedachten, dus u moet vertrouwen in uw gedrag weerspiegelen. Als je dit onder de knie hebt, zul je je natuurlijk minder angstig voelen over situaties die je nu angstig maken.

Michael Hijlkema is expert op het gebied van angst-en paniekaanvallen, stress, burn-out en communicatie. Met zijn jarenlange ervaring heeft Michael meerdere trainingen gecreëerd om mensen te helpen met angst- en paniek, burn-out en hun welzijn in het algemeen te verbeteren. Bij Hoofdbaas heeft Michael op basis van verschillende modules een trainingstraject op maat gemaakt, dat je online of 1 op 1 kunt volgen en in je eigen tijd leert omgaan met jouw klachten.