Burn-out

Hoofdbaas module 3

"Bij een burn-out heb je het gevoel dat je bent opgebrand"

Uitleg module

Bij een burn-out heb je het gevoel dat je bent opgebrand. Dat je lichamelijk en geestelijk niet meer kan functioneren. Je lichaam is volledig uitgeput, waarbij de meest simpele opgaven al te veel worden. Denk hierbij aan je veters strikken, of een boodschappenlijstje onthouden. Een burn-out komt vaak door langdurige stressklachten. Vaak wordt het zelfs gehanteerd als synoniem van stress. Volgens cijfers van het TNO en het CBS hebben 1 miljoen Nederlanders burn-out klachten. De behandeling van een burn-out bestaat uit inzicht bieden en gedragsverandering. In deze module gaan wij dus vooral sturen op inzichten bieden en gedragsverandering. Hierbij werken wij met een uitgeschreven plan en oefeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzichtelijk maken van energievreters, grenzen aangeven en ontspanning. Hierbij staan uiteraard consistentie en structuur centraal. Het gaat hier om toewijding en dus het volhouden van gezond gedrag.

Meer modules

Wat is een tegenslag? In deze module gaan we kijken naar de beste methode om met jouw tegenslag om te gaan.

Dankbaarheid kan bijdragen aan een constant aanwezig geluksgevoel. Het oefenen met dankbaarheid kan ons gezonder, gelukkiger en socialer maken.
Vergeving is een innerlijke schoonmaak. In deze module duiken we dieper in de verschillende manieren van vergeving.
Aandacht besteden aan een gezond lichaam is ook belangrijk voor je mentale gezondheid. In deze module gaan we eens goed kijken naar jouw levensstijl.
Je eenzaam voelen is een ervaring die voor iedereen anders is. In deze module focussen we ons op betere sociale communicatieve vaardigheden.

De hele dag door ontstaan er in ons hoofd allerlei gedachten. In deze module kijken we naar behulpzame en minder behulpzame gedachten.

Iedereen heeft wel eens te maken met angstige gedachten en soms zelfs met paniekaanvallen. In deze module leer je sneller uit de angstcirkel te stappen.

Hoofdbaas coaching

Herken jij je in één of meerdere van onze modules? Start dan hier jouw op maat gemaakte coachtraject!

Hoofdbaas downloads voor jou!

Wij hebben gratis downloads die jou kunnen helpen.