Nog niet zo lang geleden werden psychische problemen en het zoeken naar therapie of hulp daarvoor als taboe beschouwd. De ketenen van schaamte en vernedering die eraan vastzaten, zijn gestaag verbroken en het bewustzijn met betrekking tot geestelijke gezondheid wordt nu steeds gebruikelijker. 

Ons leven is ook erg snel geworden. We zijn constant voor schermen aan het werk, de klok rond. Voor de lol en de vrije tijd verzwelgen we ons in deze nepbubbel van verbondenheid via sociale media. In werkelijkheid missen we echte connecties en velen van ons leven dag voor dag met talloze werkellende en persoonlijke problemen. 

Onze familie en vrienden zijn onze weldoeners, maar ze begrijpen misschien niet altijd onze problemen. Hun liefde voor ons heeft ook de neiging om hun oordeel te vertroebelen en ze kunnen bevooroordeelde opmerkingen maken, dus het delen van problemen met hen is misschien niet de beste optie. In zo’n geval is het echt een zegen dat er nu zoveel betrouwbare en toegewijde online counseling-opties beschikbaar zijn. 

Met hen kunt u op uw gemak een afspraak maken en kunt u vanuit uw luie stoel therapie en counseling zoeken. Geen angst meer om beoordeeld te worden en geen vereisten meer om ver weg te gaan om therapie te krijgen.

In deze blog gaan we in op wat angst is en hoe je er het beste mee om kunt gaan en dat ook nog eens online! Lees verder. 

Wat is angst?

Wat is een angststoornis

Angst wordt door iedereen op een bepaald punt in zijn leven ervaren. Of het nu is voor het geven van een sollicitatiegesprek, een test of het nemen van een belangrijke beslissing, angst kan worden veroorzaakt door stress in afwachting van de toekomst. 

Angst kan zich manifesteren in de vorm van angst, spanning, nervositeit en onwil om een ​​bepaalde taak uit te voeren. Het verdwijnt echter zodra de situatie voorbij is en de persoon in staat is om verder te gaan met zijn leven. Als ze dat niet doen, dan is die angst niet normaal en als ze onbehandeld blijft, kan deze verergeren tot een angststoornis.

Angststoornissen kunnen een grote impact hebben op je leven, zowel op korte als op lange termijn. Het kan ook leiden tot mentale symptomen zoals een gevoel van naderend onheil, angst en prikkelbaarheid. Op de lange termijn kan angst een negatieve invloed hebben op uw lichamelijke gezondheid en problemen veroorzaken zoals slapeloosheid, vermoeidheid en hoofdpijn.

Hoe kan ik zelf angst behandelen?

Hier is een lijst met vijf dingen die u zelf kunt doen om angst te behandelen. 

Meditatie

mindful meditatie voor het verminderen van angst

Meditatie is een eeuwenoude praktijk die helpt bij concentratie en het bereiken van rust en balans. Het leert je om volledig aanwezig te zijn in het moment, en bewust te zijn. Wanneer je je bewust bent van het heden en diep ademhaalt, overspoelt het je met een gevoel van kalmte en sereniteit. Dus wanneer je het gevoel hebt dat je gaat barsten van woede, stel dan gewoon een timer van 5 minuten in en begin met mediteren. 

Je kunt je naar buiten richten op een bepaald object of naar binnen, zoals je ademhaling, gedachten of gevoelens. Als u dit dagelijks vijf minuten doet, krijgt u een nieuw gevoel van kalmte en krijgt u ook andere gezondheidsvoordelen, zoals een hoog zuurstofgehalte en regulering van de bloeddruk. 

Schreeuw het uit

schreeuw het uit

Ze zeggen dat je bent wat je eet, wij zeggen dat je bent wat je voelt. Als je negatieve emoties voelt, is het slechts een kwestie van tijd voordat ze zich manifesteren als angst of een andere mentale of fysieke ziekte. 

Daarom is een manier om die negatieve emoties voor eens en voor altijd eruit te krijgen, door je hart eruit te schreeuwen. Doe wat nodig is om je beter te voelen. Je kunt schreeuwen, op je kussen slaan of zelfs naar die crashplaatsen gaan en al je frustratie de vrije loop laten. Het is vooral nuttig in omstandigheden waar je niets aan kunt doen en die je gefrustreerd en angstig maken. Probeer het. Je zult je veel lichter voelen.

Voldoende slapen

Goed slapen om angst te verminderen

Je hebt vast wel eens gehoord dat er een verband is tussen angst en een nacht onrustig slapen. Nou, dat is waar. Wanneer ons lichaam in diepe slaap is, worden de verbindingen in onze hersenen gereorganiseerd, wat de angst van de ene op de andere dag vermindert. 

De niveaus van angst in de ochtend zijn enorm verbonden met de kwaliteit van de slaap die de persoon ‘s nachts heeft. Volgens het Center for Human Sleep Science van UC Berkeley, “had diepe slaap het prefrontale mechanisme van de hersenen hersteld dat onze emoties reguleert, de emotionele en fysiologische reactiviteit verlaagt en de escalatie van angst voorkomt” 

, dus als je te maken krijgt met angst en paniekaanvallen, zorg ervoor dat u een nacht diep slaapt en dat u op een natuurlijke manier wakker wordt met een verminderd angstniveau. 

Vermijd cafeïne

Vermijd cafeïne om angst te verminderen

Ja, dit is als een doodvonnis voor alle koffieliefhebbers, maar het is wat het is. Koffie, thee en cola bevatten cafeïne, wat je angst verergert.

Cafeïne geeft je lichaam onmiddellijk een energieboost, maar het is deze overtollige energie die kan leiden tot angst- en paniekaanvallen.

Geef de koffie niet meteen op. Begin langzaam en gestaag. Verminder de hoeveelheid koffie die u aan uw kopje toevoegt. Vervang koffie geleidelijk door andere dranken, zoals kruidenthee, matcha of groen sap. 

Streef naar een verandering van levensstijl, geen tijdelijke oplossing

gezonde gewoontes om angst te verminderen

Stressvolle tijden zijn niet iets eenmaligs, en je zult ze ongetwijfeld je hele leven tegenkomen. Zorg er dus voor dat je op zulke momenten niet overweldigd wordt door angst. 

U kunt dit doen door te proberen uw tijd beter in te delen. Als je dingen van tevoren hebt gedaan, zullen ze zich niet opstapelen in een overweldigende berg taken, waardoor je wordt verlost van stress en angst. 

Zorg ook voor een voedzaam dieet. Zorg voor gezonde vetten en groenten die van vitaal belang zijn voor de gezondheid van uw hersenen. Voeg bovendien fysieke beweging toe aan je routine. Lichaamsbeweging is een van de beste natuurlijke behandelingsoplossingen voor angst die iedereen je kan aanraden. 

Lichaamsbeweging of elke vorm van fysieke activiteit verhoogt enkele van de gelukkige hormonen, zoals endorfines en serotonine in uw lichaam. Natuurlijk helpen ze je om je beter te voelen. Dus, wanneer je je overweldigd voelt door angst, dwing jezelf dan om een ​​paar minuten aan lichaamsbeweging te doen. Daarna zul je je zoveel beter voelen dat je graag door zou willen gaan. 

Online behandeling voor angst

Hoewel alle andere dingen die we hierboven hebben gedeeld, worden aanbevolen, staat dit bovenaan onze lijst. Praten met een deskundige is vereist. Pas nadat je therapie hebt gezocht, realiseer je je hoe essentieel het is, wat te doen bij een paniek aanval? en hoe groot de impact ervan is op de kwaliteit van je leven. 

Ervaar je paniekaanvallen? Heb je last van enorme angsten? Aarzelt u om naar de dokter te gaan voor behandeling van paniekaanvallen

Zo ja, dan moet u deze cursus voor het omgaan met angst- en paniekaanvallen. Het helpt bij het leren en oefenen van strategieën om woede op een gezonde manier te beheersen en te beheersen. 

Het heeft een aantal positieve recensies. Zoveel mensen hebben hun verhalen gedeeld, over hoe ze verlammende angst hadden en diagnose chronische angst symptomen.de één-op-één training van Hoofdbas hielp hen deze te overwinnen. Nu leiden ze een gelukkig en gezond leven nadat ze hun angst hebben overwonnen. Ook jij kunt een van hen zijn. Deze training helpt je de controle terug te krijgen zodat je weer goed kunt functioneren in je dagelijkse leven.

Deze online training geeft je de tools,praktische oefeningen en video’s die je helpen de controle over je leven terug te krijgen. Je zult ook een werkboek hebben dat van pas zal komen in stressvolle tijden en je zal helpen je angstige gedachten te ordenen. 

Dus waar wacht je op? Neem nu contact op en rust jezelf uit met direct toepasbare tips & tricks om mentaal sterker te worden.

Samenvatting

Angst is normaal als het optreedt tijdens stressvolle tijden zoals examens, interviews en presentaties of emotionele of financiële stress en soortgelijke problemen. Als het continu en intens wordt, wordt gezegd dat angst niet normaal is. 

Het goede ding is dat er veel online behandelingsopties beschikbaar zijn. Probeer je angst te verminderen met huismiddeltjes en bewuste meditatie, en koppel ze aan online therapie. Hopelijk zorgt het voor een drastische verbetering van de kwaliteit van je leven. 

Michael Hijlkema is expert op het gebied van angst-en paniekaanvallen, stress, burn-out en communicatie. Met zijn jarenlange ervaring heeft Michael meerdere trainingen gecreëerd om mensen te helpen met angst- en paniek, burn-out en hun welzijn in het algemeen te verbeteren. Bij Hoofdbaas heeft Michael op basis van verschillende modules een trainingstraject op maat gemaakt, dat je online of 1 op 1 kunt volgen en in je eigen tijd leert omgaan met jouw klachten.